Share it

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τα Ακιτα και τα παιδιά

Τα Ακίτα και τα παιδιά ,μπορούν να αναπτύξουν μια βαθιά και θαυμάσια σχέση, αλλά η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της ενδυνάμη σχέσης αξαρτάται από εσάς , από την συμπεριφορά των παιδιών και από το ταπεραμέντο του Ακίτα. Τα κουτάβια αυ΄της της φυλής που ανατρέφονται μαζί με παιδιά είναι καλά και προστατευτικά μαζί τους. Προβλήματα μπορούν να προκύψουν όταν ο σκύλος έιναι μεγαλύτερος σε ηλικία και προστατεύει τα κουτάβια του , αν οι σύντροφοι του (τα παιδια) στο παιχνίδι είναι χωρίς γονική επίβλεψη μέσα στο περιβάλον - περιοχή του σκύλου. 
  Το παιχνίδι των παιδιών  μπορεί να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις , να είναι εξαιρετικά θορυβώδες και δραστήριο. Οι στριγγλιές ,τα τρεχαλητά,τα αγκαλίασματα ,η πάλη και άλλα παιχνίδια ανάμεσα στα παιδιά σας και στους φίλους τους , μπορούν να  αφυπνήσουν τα προστατευτικά ένστκτα του Ακίτα , και τα παιχνίδια μεταξύ των παιδιών να ερμηνευτουν από το ακίτα σαν επιθετικότητα ή απειλή απέναντι σε άτομο της οικογένειας με αποτέλεσμα το Ακίτα να αντιδράσει με επιθετικότητα και βαναυσότητα.
 Μερικά παιδιά αντιμετωπίζουν τα ζώα με σεβασμό και τρυφερότητα ,ενώ άλλα τα εκμεταλλεύονται και φέρονατε ασυλλόγιστα. Το Ακίτα δεν θα ανεχθεί μια συνεχή εκμετάλλευση εκ μέρους ενός παιδιού,ειδικά αν αυτό το παιδί δεν ανήκει στην οικογένεια του. Είναι σημαντικό ,λοιπόν,να επιβλέπουμε τα παιδιά όταν το Ακίτα είναι παρόν. Αν δεν έχετε παιδιά στην οικογένεια, πάρτε το κουτάβι σας ως την αυλή του σχολείου της γειτονιάς σας , ή ζητήστε από τα παιδιά της γειτονιάς σας να έρχονται και να το επισκέπτονται μερικές φορές την εβδομάδα. Είναι σημαντικό να κάνετε το Ακίτα σας να συνηθίζει και να σέβεται τα παιδιά. Ακόμα και τα μεγάλα σε ηλικία Ακίτα μπορούν να μάθουν να κινούντε προσεκτικά και με ευλάβια ανάμεσα σε παιδιά.
Η κοινωνικοποίηση του Ακιτα από τότε που είναι κουτάβι , έτσι ώστε να σέβεται τα παιδιά , είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν λογαριάζετε να αποκτήσετε παιδιά στη διάρκεια ζωής ενός Ακίτα μέσα στο σπίτι σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: